Публикувано на: чт, Дек. 21st, 2017

Увеличението на цената на газа от 1 януари е по-малко от очакваното

Председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов обяви, че газът ще поскъпне с по-малко от 3% от 1 януари 2018 г, предаде БНТ.

Според него промяната няма да се отрази на останалите цени, свързани със синьото гориво. Срещу ниското увеличение обаче се обявиха от „Булгаргаз“ с аргумента, че по техни изчисления ниското увеличение ще донесе загуба на компанията от 4 млн. лева през първото тримесечие на годината. Компанията настояваше за поскъпване от 7 на сто. Увеличението се дължи на по-високия курс на лева спрямо щатския долар и очакваните по-високи доставни цени на природния газ от внос

„Няма да има никаква промяна и това ще продължи до 1 април, а може и по-нататък, но хората трябва да бъдат наистина спокойни, че в рамките на отоплителния сезон 2017-2018 година няма да има промяна нито на цената на парното отопление, нито на цената на електрическата енергия“, заяви председателят на енергийния регулатор.

Той направи изявлението няколко дни след като цената на водата в 14 града поскъпна на фона на протести от граждани и участието на активисти от БСП.

Коментари

Автор

-