Публикувано на: пт, Дек. 22nd, 2017

Шефът на „Свилоза“ обвинява директора на северозападното държавно горско предприятие за проблемите на комбината

Председателят на съвета на директорите на комбината за хартия в Свищов Красимир Дачев, че причина за преустановяване на работата на държавното предприятие „Свилоза“ е неизпълнено задължение по договор за доставка на 50 000 тона дървесина от директора на северозападното държавно горско предприятие Цветко Цветков.

В ефира на Би Ти Ви Дачев изрази своето възмущение като посочи, че един некадърник, в едно държавното предприятие спря работа посред зима, което ще доведе до безумни разходи за отопление на над 1700 дка.

„През тази година, това предприятие си изпълни договора за 2015, започна за 2016. А аз съм дал депозити за 2015, 2016 и 2017-та“, изтъкна Дачев и поясни, че за „Свилоза“ работят около 3000 души и неочакваните разходи в края на годината, заради спирането, ще ги лишат от бонуси.

Красимир Дачев представи, че годината за „Свилоза“ е била много силна и бонусите на работниците са щели да стигнат 1000 лева, но заради липса на суровина и непредвиденото спиране предприятието търпи щети.

„Ако трябва да съдя някого, трябва да съдя държавата. Но този директор не може лесно да се уволни. Ако министърът тръгне да го сменя, ще се обадят в негова защита стотина депутата и местни велможи“, посочи Дачев и накрая , той призна, че не може да каже кога „Свилоза“ ще възобнови производството.

Коментари

Автор

-