Публикувано на: пт, Дек. 22nd, 2017

Протестите на полицаи продължават със същите искания

Протестите на полицаите продължават, въпреки споразумението между ръководството и синдикатите на МВР и вдигането на заплатите на служителите. На граничен пункт Дуранкулак по обед излизат служителите от Добричко, макар, че пунктът няма да затваря.

Исканията им са същите:  вдигане на основните заплати от юли 2017 г. с 15% и спешен ремонт на закона за МВР. Полицаите и служителите в администрацията ще получат само 60 лв. над заплатата, общо ведомството ще отпусне 55 млн. лв. допълнително за увеличение на заплатите в сектора.

Приходите са от икономии във ведомството. От 10 години насам полицаите за първи път получават по 500 лв. коледни бонуси.

„Изпълнено е само едно от исканията ни. Министърът до ден днешен не спазва закона и не влиза в преговори с протестиращите”, заяви Благой Ванкин от Синдикалната федерация на служителите в МВР.

„Средства както виждаме има – коледните бонуси, например, показаха, че може да бъде увеличена заплатата на служителите и средства има. Разпределението им от бюджета е неправилно”, посочва Ванкин, изтъквайки, че протестът на МВР няма да попречи на гражданите и няма да се блокират гранични пунктове.

Коментари

Автор

-