Публикувано на: ср, Дек. 20th, 2017

Покрай празниците в цялата страна ще има засилено полицейско присъствие

Министър Валентин Радев  обяви, че за да се предотвратят тежките пътни инциденти, по всички пътища в цялата страна ще има засилено полицейско присъствие, както и около всички големи търговски центрове.

Проведена бе  пресконференция в Министерския съвет, посветена на мерките, които са предприети за сигурността на гражданите по време на коледните и новогодишни празници, където участваха министрите на транспорта и регионалното развитие Ивайло Московски и Николай Нанков, столичният кмет Йорданка Фандъкова, заедно с министър Валентин Радев.

Йорданка Фандъкова се позова на информация от полицията, че ще има постоянни патрули, които ще следят засиленото движение на автомобили от и за София покрай празниците, както и в районите на всички големи търговски комплекси.

По думите на Радев навсякъде по магистралите ще се движат патрули с пуснати светлини. Превантивно ще се спират тези шофьори, които са превишили скоростта. Целта е да се правят максимално много проверки, за да не се допусне граждани, употребили алкохол или наркотични вещества да управляват превозни средства.

Николай Нанков уведоми, че продажбата на новите винетни стикери започва от петък, като ще се предлагат такива и за три месеца. Всички винетки ще важат от датата на закупуването им.

 

Коментари

Автор

-