Публикувано на: чт, юни 11th, 2015

Ловците към властта: Днес сме с плакати – утре с автомати

Стотици ловци от цялата страна излязоха на митинг пред сградата на НС, за да кажат, че трябва да бъде изцяло промени Закона за лова и опазване на дивеча. Те не са доволни от козметичните промени, които им бяха предложени. Според тях те не дават реални резултати, предаде репортер на Новини.

Ловците поискаха оставката на зам.-министърът на земеделието Георги Костов, като се чуваха и бурни освирквания. „Георги Костов ти си вреден. Върви си“, призоваха го те. „Днес сме с плакати – утре с автомати“.

Авджиите настояват ловът да остане хоби и удоволствие, а не шепа хора да забогатяват и да го превръщат в доходоносен бизнес.

Те отправиха апел към Министерството на земеделието и храните да не ги предизвикват, защото чашата на търпението може да прелее.

Ловджиите настояват още за пълна забрана на капаните в заградените площи, и пълна забрани на изграждането на съоръжения, които възпрепятстват свободното предвижване на дивеча.

Според готвените промени ще бъдат въведени ловни надзиратели, които ще опазват дивеча. Те ще бъдат назначавани на пълен работен ден. Бройката на надзирателите за всяко ловно стопанство ще бъде определяна от площта му.

Коментари

Автор