Публикувано на: вт, Дек. 19th, 2017

Има фалшиви коледни промоции, предупреждава председателят на КЗП

Председателят на Комисия за защита на потребителите (КЗП)  Димитър Маргаритов алармира по Радио „Фокус“, че  търговците по време на коледните и новогодишни празници заблуждават с  нереални намаления и фалшиви промоции и призова потребителите да бъдат внимателни, за да не се заблудят.

„Когато има шумни рекламни кампании, особено от страна на по-големите вериги, за стоки, свързани със самите празници и на промоционални цени, в последствие се оказва, че в търговския обект няма наличност на тези стоки. Вие вече, бидейки там, разбира се си купувате нещо друго, което не е чак толкова изгодно. Това безспорно е нелоялна търговска практика. Можем да добавим към това и някои практики, които се срещат по-скоро в онлайн пазаруването, особено когато трябва да получите нещо в точно определен момент. Най-неприятното е то да не ви бъде доставено навреме. Ако това все пак се случи, нека да знаем, че имаме право да се откажем от тази покупка“, уточни Димитър Маргаритов.

Според  Маргаритов подобни случаи не са тенденция, което е показателно, че за тази година в комисията са получени само 30 жалби, въпреки това той апелира потребителите да сигнализират при злоупотреби.

Коментари

Автор

-