Публикувано на: ср, мар. 7th, 2018

48 дами мерят сили в първия за страната турнир по стрелба за жени, служители в силовите структури

МВР

48 дами от 19 отбора и 10 индивидуални участници мерят сили в първия за страната турнир по стрелба за жени, служители на МВР, военнослужещи от МО и службите за сигурност. Той се провежда в Академията на МВР, а негови организатори са Главната дирекция „Национална полиция“, Спортната асоциация на МВР, Академията на МВР и Министерството на отбраната.

„Жените заемат достойно място в системата на сигурността. Те са изключително коректни, прецизни изпълнители и добри организатори“, каза на церемонията по откриването на турнира зам.-директорът на ГДНП старши комисар Благородна Макева. Тя поздрави в аванс участничките с утрешния празник и им пожела да са точни в мерника по време на турнира. Успех на участниците пожела и заместник-ректорът на АМВР комисар Валентин Чочев. „Стрелковата подготовка днес се променя, защото е динамична, но едно не се променя – тя дава защита – на тези, които се обучават, а чрез тях и на обществото“, каза на церемонията генерал-майор Нонка Матова, вдъхновител на турнира и един от най-точните стрелци в света.

Успоредно с турнира, във фоайето на МВР бе организирана изложба на снимки и документален материал, представящи жените в системите на МВР и МО в исторически план.

Награждаването на победителите е тази вечер в Централния военен клуб.

МВР

Снимка: МВР

МВР

Снимка: МВР

Коментари